HungarianRomână
Home Főoldal
PDF Nyomtatás E-mail
2010. október 28. csütörtök, 19:07

Tisztelt Sarmaság községi lakosok, szilágyságiak, barátaink!

 


Sarmaság Polgármestere

A munkás embernek időnként meg kell állnia, megpihenni, számvetést tartani és előre tekintve tervezni. Ennek lehetőségét ragadom meg én is most, egy egész közösség munkáját végiggondolva és a felvázolva a jövő terveit.

Visszatekintve az elmúlt évre, legfontosabb feladatomnak tarom megköszönni a község minden lakosának a bizalmat, melyet megszavaztak számunkra a helyi és a parlamenti választások alkalmával. Az összefogásunk szép eredményeket szült, s ezekre igen büszkék vagyunk, hiszen ilyen összetartással bátrabban nézhetünk a jövőbeni terveink elébe. Köszönetet mondok továbbá a község lakosainak a türelemért, amellyel viszonyultak az elkezdett, de nehezen befejezhető munkálatainkhoz. Sajnos több munkálat befejezése is határidőn kívülre tolódott, s ezeknek oka nem a helyi vagy a megyei tanács munkájában keresendő, hanem a Romániában sajnálatos módon folyamatosan megtapasztalható közigazgatási bürokráciában. A bevételeinkből és a befolyó adókból igyekszünk a lakosság minél több kérését, igényét teljesíteni, de sajnos itt is falakba ütközünk, mert sokkal több az elvégzésre váró feladat, mint a rendelkezésre álló anyagi keret. Mindezek ellenére reménykedve nézünk a jövő elébe, és új erővel, új tervekkel lépünk tovább a következő évbe.

A 2017-es esztendő számos feladattal indul. Vannak elkezdett munkáink, melyeket ebben az évben befejezhetünk, és vannak olyan, már megnyert pályázataink, melyeket 2017-ben indítunk el a megvalósítás útján. Így 2017 végére, terveink szerint, a község minden utcája le lesz aszfaltozva, Sarmaságon, Lompérton, Ilosván és Majádon egyaránt. Szintén befejezésre kerül a szilágylompérti iskola felújítása. Erre az évre tervezzük a víz és szennyvíz hálózat befejezését is Lompérton és Ilosván. Mindezek a munkálatok hosszadalmas folyamatot jelentettek az adott településeken, de hisszük, hogy a várakozás nem volt hiába.

További terveink közé tartozik két, már megnyert, pályázat munkálatainak elindítása, melyek révén 2017-ben  Európai Uniós támogatással felújításra kerül a Sarmasági 1-es, és a 2-es Számú Óvoda.  Elbírálási folyamatban van az ilosvai és a lompérti kultúrotthonok felújítására benyújtott pályázatunk. Reményeink szerint két-három hónapon belül aláírásukra, majd azt követően a munkálatok elkezdésére is sor kerülhet. Szintén erre az évre tervezzük egy pályázat benyújtását, mely a Sarmasági 1-es Számú Szakképző Líceum teljes, külső-belső, felújítását célozza meg. A terveink tehát igen szerteágazóak és számosak, reményeink szerint mindegyiket megvalósíthatjuk, közösségünket gyarapítva ezzel.

Minden próbálkozásunk nehezebben menne véghez, ha nem állna mögöttünk egy segítőkész csapat. Köszönetet kell tehát mondanunk a községünk számára folyamatosan bizosított nagyfokú támogatásért a megyei RMDSZ szervezetének és a parlamenti képviseletnek. Nélkülük minden nehezebben menne.

Ugyanakkor hadd mondjak köszönetet minden támogatónknak és munkatársunknak az elmúlt évben kifejtett áldozatos munkájáért, és kívánom, hogy erejük és lelkesedésük a jövő évben is megmaradjon. Kívánok a község minden lakosának és minden szilágysági embernek Áldott, Békés, Boldog Új Évet!


Tisztelettel,

Dombi Attila János

Sarmaság nagyközség polgármestere


 

 

 

Módosítás dátuma: 2017. december 19. kedd, 08:53
 

Sarmasági hirmondó

Sarmasagi hirmondo

Valuta árfolyam

TaraSimbolCurs
State flagEUR 4.9467
State flagUSD 4.2501

Valabil azi: 2021-10-23
Sursa: BNR

Most Sarmaságon


Weather ForecastWeather Maps

KeresőFriss hírek

Népszerűek


Támogatja a Joomla!. Valid XHTML and CSS.